Rss Feed

Jeugdinloop Njoy

10 april 2013 by wijkraad

Logo NjoyNjoy is een jeugdinloop voor kinderen van groep 3 t/m 8 en ontstaan uit het vroegere mini-Walhalla. We zitten in het buurthuis aan de Christinelaan in de wijk Moesel. Kinderen zijn welkom tussen 13.30 en 15.30 uur, iedere woensdag behalve in de schoolvakanties. We doen van alles zoals knutselen, breien, spelletjes doen, kleien en vooral buiten spelen.

We hebben konijnenhokken getimmerd voor de kinderboerderij, een nieuwe naam verzonnen “de pluisjes” en de letters uitgezaagd en geschilderd. Ook heeft er een tijd een busje door Weert gereden dat we samen met de kinderen hebben beschilderd.

We maakten uitstapjes naar het Rick in de stad voor een workshop dans en een workshop djembee.
Het natuurcentrum- en milieucentrum aan de IJzeren Man hebben we bezocht. Daar was een speurtocht uitgezet en vorige week waren we in Nationaal Park de Groote Peel in Ospel waar deelnemers Osama en Youssef  het volgende over vertellen:
“We gingen in een busje naar Ospel en zongen: “We zijn er bijna, we zijn er bijna”. In het bezoekerscentrum, Mijl op zeven, stond Peter, onze gids, al te wachten. Het dak van het centrum is helemaal begroeid met mos en vetplantjes. We gingen het bos in en bij de ingang staan op een kaart allerlei routes die je kan lopen. We klommen op een toren en met een verrekijker mochten we vogels spotten. We zagen ook eenden, zwanen en een uil. Met een netje vingen we waterdiertjes en kwam er een vis in, een Amerikaanse hondsvis van ongeveer 10 centimeter die alleen in dat zure water kan leven. Andere vissen gaan daar dood. Als je op moeras duwt, dan zie je het bewegen, maar het is wel gevaarlijk als je er in terecht komt. Peter gaf ons een stukje mos dat alles opzuigt als een spons. We kregen drinken en koekjes en het was heel leuk”.

Toegang tot Njoy is gratis maar bij bijzondere activiteiten vragen wij een symbolisch bedrag van 0,50 euro. De begeleiding bestaat uit een professional met hulp van vrijwilligers en stagiairs.

Njoy is een initiatief van Punt Welzijn in samenwerking met de wijkraad Moesel.
Meer informatie? Mail naar s.douven@puntwelzijn.nl, ineweegels@planet.nl of kom gewoon een keer kijken.

Ouders zijn van harte welkom als vrijwilliger, dus als u wat tijd over heeft op de woensdagmiddag, graag.


Geen reacties

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.