Rss Feed

Afgelast: Lezing Kempen ~ Broek door Bèr Peeters

21 september 2020 by wijkraad

Helaas hebben we de lezing van 2 november moeten anuleren. We vinden het niet verantwoord om dit in deze tijd door te laten gaan.

Vaak lees je dat Weert en omgeving deel uitmaakt van het Grenspark Kempen ~ Broek.

Maar wat is nu Kempen ~Broek.

Het gebied strekt zicht uit van Nederweert tot Maaseik en is letterlijk en figuurlijk grenzeloos.

Een mozaïek van landschappen ontrolt zich voor u: bestaande uit de moerassen van o.a. Wijffelterbroek en Smeetshof, de stuifzanden van de Tungelerwallen, Budelerbergen en de Boshoverheide, de vennen en pelen van o.a. Moeselpeel, de heidevelden van o.a. St. Maartensheide en de loof- en naaldbossen van het Weerterbos met zijn edelherten. In het gebied bevindt zich het grootste grafheuvelveld in West- Europa uit de Late Bronstijd en begin IJzertijd.

De invloed van het Kempisch Plateau, de vlakte van Bocholt en het eiland van Weert bepaalden voor een belangrijk deel waar de mensen zijn gaan wonen. Hoe heeft men de van nature onvruchtbare zandgronden omgezet in vruchtbaar land? Welke rol speelde de potstalcultuur daarin?

Welke natuurontwikkelingsprojecten heeft men uitgevoerd om de biodiversiteit en de klimaatadaptatie te bevorderen?

Hoe heeft men mensen met natuur, natuur met natuur en mensen met mensen weten te verbinden?

Op maandag 2 november om 20:00 uur geeft Bèr Peeters een lezing over de Kempen ~ Broek in het Buurtcentrum Moesel. Graag nodigen wij alle bewoners hiervoor uit. Echter vanwege de beperkingen door de Corona maatregelen zijn er maar een aantal plaatsen beschikbaar. Als u bij deze lezing aanwezig wilt zijn kun u zich aanmelden door een mail te sturen aan info@wijkraadmoesel.nl

Entree is gratis, aanmelden is verplicht!


Geen reacties

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.